Vårt äldsta barnbarn Victoria, fick i våras, ett stipendium. Hon och ett par andra elever fick åka till, och bo i olika familjer där. I början var det mycket “mess” och sånt, med mamma och mormor. Allting gick jättebra i det främmande landet och hon förbättrade sin japanska rätt mycket.

Under de veckorna flickorna, var här. Victoria gjorde ett fantastiskt jobb. Hon lät dem följa med på Hockey, något som dom aldrig sett tidigare. Dom besökte Länsstyrelsen och fick träffa Landshövdingens hustru, som tog hand om de långväga gästerna, då maken var ute på uppdrag.

Flickorna kom hit alldeles innan julhelgerna och hade aldrig träffat någon, som hade ett sådant yvigt skägg, som jag har. Jag berättade också om hur det var att jobba som jultomte.Agneta gjorde en jätteinsats och sydde upp ett par välgjorda “tomteuniformer” flickorna strålade av glädje, när de förstod att de fick dem och skulle ta med dem hem till Japan. De förklarade också att de skulle berätta om den europeiska jultraditionen. De tog samtidigt massor med kort, som de skulle visa där hemma.

Andra saker, som också föll dem på läppen, var den svenska maten. Agneta bjöd dem på en av hennes specialiteter, sparrissoppa och den älskade de. Under de veckorna flickorna var här, hörde jag aldrig att de var griniga med maten. Man kan ju undra själv, om man skulle leva på sushi, ris och andra grejor, som dom serverar. Men Victoria hade gjort ett bra grundarbete, innan flickorna kom. Så allt gick som på räls.

Så det var två mycket lyckliga små japanska flickor, som vi följde med upp till Landvetter, när de till slut skulle resa tillbaka. TACK för att ni kom till oss!