I dag väcktes jag klockan 09.20. Frukosten stod då på bordet och vi skulle ju förbereda oss för dagens stora uppgift, nämligen riksdagsvalet, landstingsvalet och kommunalvalet.För min del innebar det att klä upp mig i smoking, med alla tillbehör (Kravatt, väst, livr’e , lackskor och bowlhat) och bli stiligt värre.

Vi som bor här på Redbergsplatsen, skall utföra vår plikt, på Ånässkolan, i deras bottenplan.Därinne var det ett antal funktionärer, som tog hand om oss ock såg till att vi fick gjort det, som vi skulle göra. Jag hade ju gjort fel och inte olikfärgade röstsedlar (visste inte det). Men en rar flicka assisterade mig, så att mina tre valkuvert inte skulle riskera att bli underkända.

Jag slickade igen kuverten och sedan stämde hon av, med kontrollanten, att allt var riktigt. Och sedan fick man gå. Årets plikt mot samhället var genomförd. Nu blir det snabbt hem och av med lackskorna, som har en tendens att klämma rejält, på sen skadade foten.