I går gick det årliga Helsingborg Pokerrun, med start och mål, som vanligt hos Plattis.

Årets upplaga hade 364 startande, men dessvärre bara en “Springergaffel”. Men det gick ju bra det också.

Redan strax innan klockan nio, var gatan utanför hans gård, fullparkerad. Sedan matade det på så att det fanns inte en enda plats att varken stå eller parkera på.Klubben bjöd på frukost, fram till en halvtimma innan start. Den var klockan 11.oo och prisutdelningen var framsatt till klockan 14.oo, på grund av den pågående matchen i Ryssland.

Jag parkerades i insläppstältet och satt där och signerade böcker. Glädjande nog fick vi ut mellan 225 och 250 ex.Valpen var ju givetvis med på runnet. Men trots mängder av decibel i luften, ur raka avgasrör, från de stora V2-maskinerna, berörde henne inte ett dugg.Däremot var hon väldigt reserverad mot att gå fram och hälsa på Plattis enorma randiga husdjur. Och skulle någon av misstag, gå in ändå, lär det bli en av hans hemskaste upplevelser.Valpen satte sig respektfullt framför Tigern och väntade på en liten vink, om hon skulle rymma fältet, eller om mormor, skulle komma ut inifrån huset och rädda henne.Deltagarna som söker svalka, trakt innan prisutdelningen, som även i år var enormt påkostat, med två små (fullt fungerande) barnmotorcyklar + en massa annat fint.

Verandaingången, som vetter mot den stora skogsinhägnade “trädgården” är som vanligt prytt med imponerande statyer och annat.

Dagen var slitsam och temperaturen gled runt + 34. Och inne i tältet fläktade det ingenting.En annan fin sak, som det innebär att vara med på ett sådant run, är att träffa alla de gamla polarna, som man kört många mil tillsammans med under åren. Tack alla bikers. för att vi återigen fick möjlighet att vara med er och njuta av det klassiska Helsingborg Poker run.