På “skärtorsdagen” var vi nere hos Brian Nicholls, i köttboden på Olskrokstorget. Han hade gjort ordning två stycken “lammkottlettskronor”, som vi skulle bjuda några gäster på.

Kronorna blev, som vanligt fantastiskt fina och innehöll 16 kotletter vardera. I mitten fyllde han i en blandning av lamm och fläskfärs, som han hade kryddat.

Gästerna som vi hade bjudit in, var Hans och Ingrid, samt Stefan och Eva. Dom kom exakt 17.30. Eva hade med sig en flaska champagne, som vi började kvällens aktiviteter. Efter en gin/martini, smög Stefan ut i köket och förberedde en förrätt. Bestående av en löjromstoast. Med mixad gräddfil och finhackad rödlök. Mycket smaskigt.

Den slukades rätt snabbt och därefter kom en av kotlettkronorna fram. De serverades med “sparrispotatis”, kokt brysselkål, sky och en del andra nyttigheter.

Jag hade Eva (systembolaget) till bords och Stefan, hennes make, var den som styckade kronorna och serverade övriga gäster.

Efter maten serverades en specialgjord tårta och kaffe, eller annan valfri dricka. Vi höll på fram till strax efter midnatt. Då skiljdes vi och var och en gick hem till sitt. Agneta, som också varit i elden, sa att vi också skulle gå till sängs. Dock vaknade jag till vid tretiden av något ljud. Det var min älskade hustru, som hade bestämt sig för att hon inte ville vakna upp till ett kök, som liknade ett slagfält. Så i stället för att slagga, plockade hon all mat och porslin. Men när hon väckte mig, följden morgon, vid niotiden, var det nystädat och ordning överallt. Hon gjorde en frukost med stekt potatis, falukorv och stuvad spenat. Då summerade vi gårdagen och var överens om att kvällen hade varit jättefin.