Det sista vi såg av vår enormt fina balkonggolv, som hade allt, man kunde önska sig. En vattenstoppande sarg runt balkongens ytterkant, ett bra och effektivt fall, ned mot brunnen och ett fantastiskt fint ytskikt.

Men det spelade ingen roll. Allt det gamla skulle bort. Dom sänkte golvet med cirka 45 centimeter. Tog bort kubikmetervis med gammal betong. Det kändes lite i hjärtat och vi undrade när vi kunde sitta där ute och grilla igen.

Dom blottlade också en djup spricka, som gick från sida till sida i betongen. Efter en noggrann inspektion och att ha markerat den med röd märkfärg, plockade dom fram en bergborrmaskin och körde upp ett 8 – 10 cm, djupt dike där sprickan var.

Diket armerades och sedan göt dom igen det.

Dom formade också ytterkanten på balkongen och göt igen, så att dom kunde forma riktigt. Ett tufft jobb. Men killarna var proffsiga och gjorde ett bra jobb.

När vi ändå inte kunde gå ut på balkongen, ringde vi en hantverkare, som tog loss trappsteget ut. Det har suttit där sedan 1982 och vi har klivit på det tusentals gånger, en sak som verkligen märktes. Nu vill vi ha det omslipat och lackat, så att det inte stör allt det fina, som killarna på utsidan gör.